Ons Klimaat

Ons klimaat

Het klimaat gaat iedereen aan. Bij DVA vinden we dat iedereen in de mogelijkheid moet worden gesteld een steentje bij te dragen om de opwarming van onze planeet tegen te gaan. Uw woning verduurzamen kost geld. Natuurlijk.

Maar het levert u ook wat op:

  1. We kunnen de aarde schoner doorgeven
  2. De generaties na ons kunnen nog genieten van een leefbare wereld
  3. Uw energierekening gaat naar beneden
  4. Uw woning stijgt in waarde
  5. Uw huis wordt sneller verkocht dan een vergelijkbare woning zonder de energiebesparende voorzieningen

Steeds meer huishoudens zien de voordelen van verduurzamen. Maar meedoen in de groene cultuuromslag is eigenlijk gewoon iets waarmee we onze verantwoordelijkheid pakken als wereldburger.

Nederland is een kleine natie. Dat is een feit. En misschien denkt u dat uw bijdrage in het klimaatvraagstuk gering is. U hebt gelijk. Alleen zeg ik u dan: Wat als we allemaal zo denken?

Het kan ook zijn dat u uw buurman of buurvrouw aansteekt. Dan wordt het een domino effect. En dan is het mooi als we de fossiele brandstoffen steeds minder hoeven aan te spreken. Nog niet zo lang geleden hield ik me niet zo bezig met groen en het klimaat. Dat voelde toch onverantwoord. Zeker nu mijn kinderen volwassen zijn geworden en ik ook al opa ben. Nu is de tijd om in actie te komen.

Meehelpen aan het klimaat door uw huis energievriendelijk te maken is niet slechts merkbaar aan uw portemonnee. De gevolgen zijn op de lange termijn tevens merkbaar voor de in stand houding van het evenwicht in de natuur wereldwijd. De geleerden wezen ons decennia geleden er al op dat we moeten waken over de kwetsbaarheid van de natuur.

We hebben besloten in ons manifest op te nemen dat voor iedere verduurzamingshypotheek die bij ons wordt afgesloten, wij een gift van € 20 aan het Wereld Natuur Fonds doen. Op deze bescheiden wijze willen we bijdragen aan onze verantwoordelijkheid voor onze prachtige planeet.

Hypotheken en verzekeringen

Financieel advies op maat

100% onafhankelijk

Vrijblijvend kennismakingsgesprek